\"رجب علي لباف\"، باستان شناس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان رضوي در گفتگو با ميراث آريا(CHTN) اضهار داشت: سايت شادياخ و کهن دژ نيشابور براي ادامه کاوش به پژوهشکده باستان‌شناسي پيشنهاد شده است.

وي افزود: تاکنون با کاوش کهن دژ نيشابور موافقت شده که از نيمه دوم مهر ماه سال 86 سومين فصل کاوش‌ها باستان‌شناسي آن شروع مي‌شود.

لباف ادامه داد:بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي قبلي، اين دوره کاوش با همکاري هيات باستان‌شناسي فرانسوي و نيز خود من که سرپرست هيات باستان‌شناسي ايراني هستم شروع مي‌شود.

وي خاطر نشان کرد: در دو فصل کاوش قبلي بر اساس شواهد مشخص شده، آثار و معماري بدست آمده به دوره ساساني تعلق دارد که کاوش‌هاي اين فصل در اين فضاي معماري انجام خواهد شد تا فرضيه معماري ساساني نيشابور پيگيري شود.

سرپرست هيات باستان‌شناسي کهن دژ نيشابور به ميراث آريا گفت: سايت شادياخ نيز تاکنون در شش فصل کاوش شده که يافته‌هاي بدست آمده در آن مربوط به قرن‌هاي سوم تا هفتم هجري است.

لازم به ذکر است که مهمترين يافته‌هاي بدست آمده از اين سايت تاريخي، دروازه شادياخ و يک عمارت اشرافي مربوط به دوره سلجوقي و خوارزمشاهي است.

لباف در ادامه تصريح کرد: از سال 1384 پس از پايان آخرين فصل از کاوش‌هاي شادياخ، به خاطر تأمين نشدن بودجه مورد نياز براي ادامه فعاليت‌ها، کاوش در اين منطقه متوقف شده است.

117/

انتهای پیام/

کد خبر 1386070142